DOMOWA GRANOLA
Hej,Cześć..
Dawno mnie tu nie było ale postanowiłam to przełamać i oto przybywam☺
U mnie bez większych zmian,może z wyjątkiem tego,że bardziej doceniam swe życie. Szkoda tylko,że dopiero teraz. Ale jak to mówią lepiej później niż...
Nie chce się rozpisywać bo po co?
Zapraszam do sedna! Dziś przychodzę do Was z PROSTYM przepisem na granole. Możecie robić ją na milion sposobów i dodawać do przeróżnych posiłków. Jogurt,mleko,owsianka,smoothie bowl,a może bez niczego zajadać? Tak tez było w moim przypadku.
A więc czego potrzebujemy?(proporcje są na 'raz')
► pół szklanki płatków owsianych/jaglanych
► amarantus ekspandowany
► 1 jabłko
► słonecznik
► suszone owoce(rodzynki,daktyle,morele)
► wiórki kokosowe
► pestki dyni
► orzechy
► cynamon
Przygotowanie równie proste. W misce mieszamy płatki z wcześnie pokrojonymi owocami,pestkami/orzechami i cynamonem. Blendujemy obrane jabłko na mus,którym łączymy składniki w misce. Całość wykładamy na blachę i pieczemy około pół godziny w temperaturze 190°C (u mnie z funkcją podpiekania) co jakiś czas mieszając.
Dawno mnie tu nie było ale postanowiłam to przełamać i oto przybywam☺
U mnie bez większych zmian,może z wyjątkiem tego,że bardziej doceniam swe życie. Szkoda tylko,że dopiero teraz. Ale jak to mówią lepiej później niż...
Nie chce się rozpisywać bo po co?
Zapraszam do sedna! Dziś przychodzę do Was z PROSTYM przepisem na granole. Możecie robić ją na milion sposobów i dodawać do przeróżnych posiłków. Jogurt,mleko,owsianka,smoothie bowl,a może bez niczego zajadać? Tak tez było w moim przypadku.
A więc czego potrzebujemy?(proporcje są na 'raz')
► pół szklanki płatków owsianych/jaglanych
► amarantus ekspandowany
► 1 jabłko
► słonecznik
► suszone owoce(rodzynki,daktyle,morele)
► wiórki kokosowe
► pestki dyni
► orzechy
► cynamon
Przygotowanie równie proste. W misce mieszamy płatki z wcześnie pokrojonymi owocami,pestkami/orzechami i cynamonem. Blendujemy obrane jabłko na mus,którym łączymy składniki w misce. Całość wykładamy na blachę i pieczemy około pół godziny w temperaturze 190°C (u mnie z funkcją podpiekania) co jakiś czas mieszając.
Komentarze
Prześlij komentarz